Roland

Roland är för de flesta antagligen mest kända för sina syntar, men dem har också en uppsättning med förstärkare i produktutbudet. Förutom till gitarr och bas görs även förstärkare till piano, trummor och dragspel.

Roland är ännu ett märke med japanskt ursprung och företaget grundades 1972 av Ikutaro Kakehashi.

Batteridrivna förstärkare

Bland gitarrförstärkare från Roland märks bland annat de AA-batteridrivna förstärkarna – dessa är förstärkare som är portabla i verklig mening då du aldrig behöver tänka på elektricitet. Populär bland de AA-batteridrivna förstärkarna är AC-serien för akustiska gitarrer vars kompakta förstärkare har en vikt på ungefär mobile cube förstärkare5 kg. De är även utrustade med reverb, chorus samt ambience, utgångseffekten är 15 watt.

En annan batteridriven förstärkare från Roland är den flexibla Mobile Cube (se bild). Denna multiförstärkare fungerar ihop med alla möjliga elektroniska musikinstrument inklusive mikrofoner och MP3-spelare.

Roland Mobile Cube
Uteffekt 2 x 2,5 w
Högtalare 2 x 4"
Vikt 2,5 kg
Dimensioner 28 x 10,8 x 17,7 cm
Strömförsörjning Batteri AA (15 timmars batteritid) eller 175 mA
ca pris 1500 sek

Som framgått är utbudet för förstärkare från Roland mer än bara inriktad på gitarr och bas. Roland KC-150 4-ch är till exempel förstärkare för keyboard. Keyboardförstärkare fungerar också i majoriteten av fall bra för dragspel.

Roland har också en hemsida på svenska: Roland.se