Peavey

Peavey Electronics är en av de största företagen i världen bland tillverkare av professionella ljudprodukter. Det var Hartley Peavey som 1965 grundade företaget efter ha byggt en egen förstärkare några år tidigare. Företaget utgår från Mississippi i USA, men har även lokaler i Europa och Asien. Deras produkter distribueras till över 100 länder.

Gitarrister och band som använder Peavey

Peavey logoEn av de mest kända gitarristerna som använt utrustning från Peavey är Eddie Van Halen. Van Halen var också med och utarbetade en av de mest populära modellerna, 5150. Samma modell har sedan genomgått namnbyte och vissa förändringar och kallas numera Peavey 6505.

Andra gitarrister värda att nämna som använt gitarrförstärkare från Peavey är Joe Satriani och Ted Nugent. Även banden Dreamtheater, Blue Öyster Cult och Duran Duran använder deras utrustning.

Basförstärkare

Peavey har ett stort utbud av förstärkare för basgitarrer. En populär modell är Max 158 som i pris ligger runt 1 000 kronor. Ett lämpligt val för nybörjaren som vill ha bra kvalitet, men inte har behov av extra finesser.

Peavey Max 158
Uteffekt 20 w
Högtalare 8"
Vikt 8,3 kg
ca pris 1500 sek

peavey basförstärkarePeavey Pro Series är att rikta blickarna mot för den som är ute efter vad den senaste teknologin kan erbjuda på området. Pro-serien består av omtalade förstärkare som har fått fantastiska recensioner av experterna.

Akustiska förstärkare

Nashville-serien har sedan länge varit ett populärt val för de som spelar stålsträngat med 12 tums Blue Marvel högtalare. Peavey Nashville 112 är en prisvärd 80 watts förstärkare för under tusenlappen. Den har bland annat en 5-bands EQ och Three-spring reverb.

Peavey Nashville 112
Uteffekt 80 w
Högtalare 12" Blue Marvel
Vikt 19,43 kg
Dimensioner Höjd 18,1 x bredd 46 x djup 54,3 cm 
ca pris 8000 sek

För den som söker mer påkostade alternativ finns Ecoustic-serien. Som ett exempel finns E110 med en uteffekt på 100 watt, en 9-bands EQ samt kontroller som Notch Filter och Phase Inverter. Du kan spara upp till åtta prestets som du sedan har åtkomst till med fotpedal.

Munspelsförstärkare

Förstärkaren Peavey Classic 30 har blivit modellen många munspelare valt.

Peaveys hemsida besöker du genom denna länk: Peavey.com