Line 6

Line 6 grundades 1996 och förknippas mest med är modelleringsförstärkare samt multieffekter.

Line 6 fick ett genombrott i början av 2000-talet med deras produktserie Pod som erbjöd modellering av en rad gitarrförstärkare i en mindre modul.

Line 6 Spider

Line 6 logoDen gitarrförstärkare som rönt störst framgång är Spider-serien. Spider III sålde till och med mest av alla gitarrförstärkare under 2011 i USA.

Sedan dess har uppföljarerna Spider IV och Spider V nått butikerna och blivit storsäljare likaså.

Spider V 30
Uteffekt 30 w
Högtalare 8"
Utgångar USB
ca pris 2000 sek

Se Line 6 Spider V i bruk i klippet nedan.Line 6 Amplifi 75

Line 6 Amplifi 75Line 6 baserar en del av sin affärsmodell på innovativa produkter och de fick många att dra ögonen till sig än en gång då de under 2014 lanserade Amplifi 75 som inte liknande en vanlig gitarrförstärkare.

Precis som namnet tycks tyda på är detta en 75 watts förstärkare. Förutom standardkontroller går det att hitta FX och reverb. Vidare finns presets för lagring av inställningar och den kan även kopplas till en iOS-enhet och då nyttja flertalet ytterligare funktioner.

Amplifi 75
Uteffekt 75 w
Högtalare 8" Custom
ca pris 3500 sek

Line 6 Relay G10

En nyhet under 2016 var Relay G10 som innebar att gitarrister kunde spela elektrisk gitarr tillsammans med förstärkare trådlöst. I stället för den vanliga kabeln används en mindre sändare som sätts i teleutgången på gitarren som sedan kommunicerar med förstärkaren via en batteridriven mottagare.

Line 6 Firehawk

Firehawk 1500 är en gitarrförstärkare som klarar av vilka livesituationer som helst med sina enorma 1500 watt. Den kan styras från en app i mobil eller surfplatta. Kan även användas tillsammans med den avancerade multieffektpedalen Firefox FX.

Line 6 har också en hemsida där du kan läsa mer om deras senaste produkter: Line6.com