Klassiska gitarrförstärkare

Vi ska här gå igenom några av de mest klassiska modellerna av gitarrförstärkare under många år tillbaka. Det kan ge dig tips på vad du själv ska försöka få tag på beroende på vad du gillar för musik och sound.

Fender ’59 Bassman

En klassiker inom rock 'n' roll som använts av många och det ihållande intresset bekräftades då Fender återutgav modellen i ny tappning 1990.

Detta är en rörförstärkare med mycket känsla och som kräver minsta möjliga extrautrustning. Den byggdes ursprungligen för basgitarrer, men blev snart populär inte minst bland bluesmän med sexsträngade gitarrer.

Vox AC 30

vox förstärkareVox AC 30 är en gitarrförstärkare som funnits med i många decennier och det började på allvar under den brittiska bandinvasionen på 1960-talet med rockgrupper som The Rolling Stones och The Who. Tilläggsutrustningen "Top boost" som blandade ljudet från två kanaler karaktäriserade soundet och blev småningom standard.

Fender Deluxe Reverb

Detta är en annan klassiker som många gitarrister inom blues, country och rock haft sin tillit för under åren. The Beatles Abbey Road är ett av många albuminspelningar där ljudet från denna förstärkare kan höras.

Fender Deluxe Reverb är en 22-watts rörförstärkare med varmt ljud och inkluderar speciella funktioner som tubdriven reverb. Nedan finns en videorecension och här kan du klicka för att komma till en återförsäljare.