Förstärkarsimulatorer

Om man inte förfogar över en gitarrförstärkare eller vill bära med sig den till ett gig finns alternativet att använda mjukvara som simulerar förstärkaren. En spännande sak med förstärkarsimulatorer är att de ofta är utrustade med en uppsjö av olika förstärkare, vilket ger dig en mångfald ljud att pröva.

Datorprogram och Line 6 Pod

När det gäller förstärkarsimulering via din dator är AmpliTube mångas val. Kolla in produkten på IKMultimedia.com (på engelska). Priset ligger runt 2500 kronor.

Ett annat program är Two Notes Torpedo PI-101 V2 som erbjuder både förstärkar- och högtalarsimulering. Du kan läsa en bra produktbeskrivning här (på engelska). Priset ligger på cirka 2000 kronor.

En annan möjlighet är att använda en Line 6 Pod som är populär som förstärkarsimulering, detta är inte en datormjukvara utan hårdvara. Line 6 Pod är väldigt behändig och levererar ljud av bra kvalitet. Du behöver ingen annan utrustning än en elgitarr och ett par hörlurar, vilka du pluggar in direkt i podden.

En Line 6 Pod är utrustad med en lång lista av modellerade gitarrförstärkare samt effekter. Det finns förinställda presets samt möjligheter att ställa in ljudet manuellt. Det finns lite olika modeller och priser skiftar.