Blackstar

Blackstar är ett nytt företag inom branschen, men kompetensen består av före detta Marshall-anställda med en 50-årig vana att tillverka förstärkare. Företaget är baserat i Northampton och har på kort tid etablerat sig som en nydanade aktör och bland deras mest intressanta produkter är ID-serien som introducerades 2012.

ID-series: digitala förstärkare

Blackstar gitarrförstärkareI stället för rörförstärkare eller transistorförstärkare introducerar Blackstar här något nytt med digitala förstärkare. Det är inte frågan om vanlig emulering av andra förstärkare utan en autentisk återgivning av olika rörtyper. ID-serien tog många år att utveckla innan den presenterades 2012 som en innovation när det gällde sätt att frambringa ljud ur en gitarrförstärkare.

Vad det digitala medför ljudmässigt och funktionellt är möjligheter att designa ljudet på ett nytt sätt samt spara det. Blackstars patent ISF (Infinate Shape Feature) ger möjlighet att skapa en mängd unika gitarrljud, lär dig mer om ISF i videoklippet nedan.

Du kan välja mellan effekter som reverb och delay och sex voice channels: Clean Warm, Clean Bright, Crunch, Super Crunch, OD 1 och OD 2. Det finns även olika modeller med 15-260 watts. De som behöver mycket volym väljer kanske Blackstar ID Series 60 TVP som ligger på runt 5 000 kronor. Om du inte behöver 60 watt finns ett prisvärt alternativ i Blackstar ID Core 20 som är en komboförstärkare med 20w uteffekt och Superwide Stereo ljud för under 2 000 kronor. Den har ID-seriens funktioner i form av inbyggda modulations-, reverb- och delayeffekter samt de sex ovan nämnda kanalerna. Dessutom finns USB-uttag tillsammans med tele-utgången. 

Blackstar ID Core 20
Uteffekt 20 w
Högtalare 2 x 5''
Utgångar USB Recording Output, MP3 / Line Input
ca pris 2000 sek

Blackstar ID Core 20
Blackstar ID Core 20 sedd från ovanPå Blackstars hemsida kan du hitta fler produkter: blackstaramps.com